Inhoud

Webflow vs Wordpress: Wat zijn de verschillen?

23/1/2023
Deel deze blog

Webflow en Wordpress zijn twee populaire opties als het gaat om websites bouwen. Hoewel beide opties effectief zijn voor het creëren van een professionele website, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In deze blog zal ik het verschil tussen Webflow en WordPress behandelen, en waarom wij de voorkeur geven aan Webflow.

Eerst een korte introductie van beide platformen:

WordPress is een open source content management systeem (CMS) dat al meer dan 20 jaar bestaat. Het is een van de meest gebruikte CMS'en ter wereld en wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van blogs en websites. WordPress biedt een grote hoeveelheid aan gratis en betaalde thema's en plugins om uit te kiezen, waardoor het gemakkelijk is om snel een professionele website te maken.

Webflow, aan de andere kant, is een cloudgebaseerd platform voor het ontwerpen en hosten van websites. Het biedt visueel design- en developmenttools die het gemakkelijk maken om professioneel ogende websites te maken zonder dat je hoeft te coderen. Webflow is ook voorzien van een ingebouwd CMS, wat betekent dat je gemakkelijk de inhoud van je website kunt bewerken en beheren.

Nu we beide platformen hebben geïntroduceerd, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste verschillen tussen Webflow en WordPress:

  1. Design- en ontwikkeltools: Webflow biedt een visueel ontwerp- en developmentplatform, terwijl WordPress een codeerplatform is. Dit betekent dat je met Webflow gemakkelijk designs kunt maken en ontwikkelen zonder te hoeven coderen, terwijl je voor WordPress wel enige codering moet kennen om een website te maken. De toegankelijkheid voor marketeers ligt bij Webflow dus veel hoger. De marketeer kan in Webflow gemakkelijk landingspagina's maken zonder afhankelijk te zijn van een websitebouwer.
  2. Flexibiliteit: Webflow biedt veel meer flexibiliteit dan WordPress als het gaat om het ontwerpen van je website. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk animaties en interacties toevoegen aan je website zonder dat je hiervoor code hoeft te schrijven. Met WordPress moet je hiervoor vaak plugins gebruiken of zelf code schrijven.
  3. Beveiliging: Webflow is een gesloten platform, wat betekent dat alleen toegangsbevoegde personen de broncode van het platform kunnen bekijken. Dit vermindert het risico op beveiligingsproblemen, omdat kwaadwillenden de code niet kunnen bekijken en eventuele kwetsbaarheden niet kunnen vinden. WordPress is een open source platform, wat betekent dat iedereen toegang heeft tot de broncode. Dit kan leiden tot beveiligingsproblemen, omdat iedereen de code kan bekijken en eventuele kwetsbaarheden kan vinden.
  4. Gemakkelijkheid van gebruik: Webflow is gemakkelijker te gebruiken dan WordPress voor mensen die geen ervaring hebben met het ontwikkelen van websites. Het visuele design- en developmentplatform van Webflow maakt het gemakkelijk om snel een professionele website te maken, terwijl je voor WordPress wel enige kennis van code moet hebben.
  5. Kosten: Webflow is over het algemeen duurder dan WordPress. Het heeft verschillende prijzenplannen, afhankelijk van wat voor soort website je wilt maken en hoeveel functies je nodig hebt. WordPress is een open source platform, wat betekent dat het gratis is om te gebruiken. Je kunt wel extra kosten hebben voor het gebruik van bepaalde thema's of plugins, maar over het algemeen is het goedkoper om een website te maken met WordPress.

In onze ervaring is Webflow een veel flexibeler platform dan WordPress. We houden van het visuele design- en developmentplatform van Webflow en hoe gemakkelijk het is om animaties en interacties toe te voegen zonder te hoeven coderen. In Webflow kun je ook gemakkelijker en sneller een professioneel uitziende website creëren dan in WordPress. Aan de andere kant is Webflow wel iets duurder dan WordPress, dus als budget een belangrijke overweging is, kan WordPress een beter optie zijn.


Benieuwd naar de mogelijkheden van Webflow? We komen graag met je in contact!

Verder lezen.